Сложни мештани села Митровчић обновили стари извор

Сложни мештани села Митровчић обновили стари извор

Топола – Колико је вода битна за живот најбоље сведоче мештани села Митровчић који су ових дана обновили стари извор у потезу села Бегир. Најстарији житељи Митровчића саћају се како су то они некада радили а сада су, кажу, млади решили да обнове нешто што ће служити свима како у селу тако и шире.

„Раније, када сам ја био млад као сад ова деца и у снази, са мојим земљацима слагали смо летву до летве да озидамо и сачувамо воду да не одилази него да буде ту и доступна свима. Године су прошле од тад, и нанело се муља и крша па су сад млађи решили да обнове то, и хвала им, служиће сад ово годинама и за њихову децу да имају воде“, приповеда мештанин села.

Камен за радове на изворишту, фото: ТопПрес

Старији сељани на радну акцију дошли су само као надзор да провере да ли је све на свом месту, њихов започети посао наставили су унуци и синови и ево ових дана приведоше започето крају.

Ништа није тешко кад се комшије уједине, фото: ТопПрес

„Извориште је било ојачано дрвеним летвама, реконструисано је пар пута, 2017. године овде је рађено али није завршено. Ово је природан извор и вода се сама акомулира а сада ће у базену капацитета преко 10 тона увек бити чисте воде која је на услузи свима. Остало је да одрадимо стазу око резервоара и каптаже за прикупљање воде“- каже за ТопПрес Мирослав Јевтић, учесник ове акције.

Према његовим речима у материјалу је помогла локална самоуправа али и МЗ Митровчић, а главни иницијатор ове акције био је Александар Јевтић.

ТопПрес

Сложни мештани завршили започето, фото: ТопПрес