Сложни мештани у акцији обнове сеоске школе: Ђаци после распуста у реновираним просторијама

Сложни мештани у акцији обнове сеоске школе: Ђаци после распуста у реновираним просторијама

Топола – Давне 1909. године у селу Јарменовци саграђена је нова школска зграда, уз помоћ прилога овдашњих мештана. И баш као пре сто година, и сада је група  мештана одлучила, да покрене акцију реновирања школе, како би малишанима који овде похађају наставу створили што боље услове за лепше детињство.

„То је зграда издвојеног одељења наше школе. Имамо два комбинована одељења укупно 13 ученика и једну предшколску групу. Дивни мештани и родитељи покренули су акцију прикупљања средстава како би се школа реновирала, а школа у Доњој Шаторњи и општина учествоваће са 50 одсто у новцу.  Фантастичан је одзив грађана, свако је дао колико је могао, неко новац неко ће помоћи у радовима. Сада је распуст и за то време радиће се у школи тако да ће дечицу сачекати потпуно обновљене просторије“, рекла је директорка ОШ „Живко Томић“, Марија Обрадовић.

Обнова школе у Јарменовцима уз помоћ сложних мештана, фото: ТопПрес

Школска зграда је последњи пут обновљена 1984. године када је замењена кровна конструкција.

„Планирана је замена столарије, промениће се и нешто намештаја, уредиће се спољашњи тоалети, обновити грејање. Ако остане новца, префарбаће се столице и клупе, школа ће добити нов изглед. Замена столарије коштаће око 600.000 динара и тај износ поделићемо са мештанима. Купљен је и фрижидер јер је претходни био дотрајао“, изјавила је за ТопПрес директорка ове школе.

Иначе у овој школи наставу похађају и деца околних села Војковци и  Манојловци.

ТопПрес

 

KOMENTARI