Топола – Тополски одборници састали су се јуче на петнаестој седници локалног парламента. Дневни ред који је достављен одборницима повучен је на предлог председника општинског већа а уместо 25 тачака колико је било планирано за разматрање, на Дневном реду се нашло свега неколико нових тачака које су се тицале избора  општинског руководства.

Фото: ТопПрес

Седници која је одржана у биоскопској сали присуствовали су одборници свих политичких група, Српске напредне странке, Боље Србије, Здраве Србије, ПОКС -а, Социјалистичке партије Србије и из Групе грађана „Нови људи за бољу Тополу“.

На захтев досадашњег председника општине Топола Игора Петровића, одборници су најпре гласали за његово разрешење  а потом и за избор новог председника општине.

Фото: ТопПрес

Тако је са 25 гласова „за“ именован нови председник општине Владимир Радојковић који је до сада био на функцији председника Скупштине општине Топола.

„Ово је процес стабилизовања власти у Тополи, уз помоћ републичких власти и сопствених знања ја очекујем да завршимо све започете пројекте. Сви знамо да нам иду тешка времена, нисам спокојан због целокупне ситуације у земљи, али уз помоћ сарадника надам се само добром за Тополу“, изјавио је за ТопПрес, Владимир Радојковић, новоизабрани председник општине Топола.

Фото: ТопПрес

Досадашњи председник општине Игор Петровић, затражио је крајем прошле седмице да га већ на првом скупштинском заседању разреше дужности. Он је функцију председника обављао нешто више од годину дана.

„Формирана је нова већина која је режимска, ја сам опозициони председник и ту ми није више место. Очекивано је и овакво гласање, изненађује само гласање Групе грађана Нови људи који су за смену опозиционог председника општине. Ја ћу наставити даље бављење политике, нормалне су смене и то није ништа страшно, резултати за 20 месеци су видљиви а какви ће бити са новом влашћу видећемо“, рекао је Игор Петровић за наш портал након завршене седнице.

Фото: ТопПрес

Одборници из Групе грађана „Нови људи за Бољу Тополу“ мишљења су да су Тополи потребни нови избори, како би се нестабилна политичка ситуација коначно решила.

„Нови људи су остали јединствени и једина опозиција у скупштини, Драган Јовановић је подржао Вучића и на листи је народних посланика, Боља Србија се утопила у СНС  и ја за Тополу  не очекујем ништа боље. Сматрамо да је најбоље решење да се распишу нови избори, да се  одборници који су ишли са једне на другу страну рашчисте и да се формира једна нормална већина а не овако као што је до сада“, рекао је Мирко Јевтић, шеф одборничке групе „Нови људи за Бољу Тополу“.

Фото: ТопПрес

Поред именовања новог председника општине изабран је и његов заменик, такође са листе Боља Србија и то Мирко Радовановић,  учитељ из Винче.

Општинско веће ће остати у истом саставу: Милутин Стевановић – за област надзора над радом јавних предузећа и финансије,  Драган Јовановић – за област изградње, инфраструктуре и Општинске управе, Саша Обрадовић – за област социјалне политике и пољопривреде, Сања Петровић – за област социјалне заштите, родне равноправности и рада са младима,  Милан Радојевић – за област функционисања рада месних заједница.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес