На путевима Мионица – Брежђе – Дивчибаре – Каона и Подбукови – Косјерић – Пожега – Ариље – Дивљака, коловоз је влажан, а снега има до пет центиметара, саопштило је јутрос ЈП „Путеви Србије“.

На осталим путним правцима и приоритета одржавања коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до 5 цм на територији Пожеге, Ваљева. Препоручује се опрезна вожња!

На државним путевима II приоритета одржавања, коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до 5 центиметара на територији Колубаре, Мачве, Пожеге, Зајечара и препоручује се опрезна вожња!

На осталим путним правцима III приоритета одржавања, коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до 5 cm на територији Колубаре, Пожеге.

Због најављених ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима постоји могућност појаве местимичне поледице, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима.

Радови на деоницама неких путних праваца

На ауто-путу Е-75, због радова на рехабилитацији надвожњака на петљи Врчин, измењен режима саобраћаја на путу, до 30. децембра до 17 часова, саопштило је данас ЈП „Путеви Србије“.

Саобраћај у смеру према Нишу се одвија претицајним саобраћајним тракама, а у смеру према Београду возном и зауставном саобраћајном траком.

Рума – Шабац, на изласку из Хртковаца према Шапцу, измена режима саобраћаја у зони будуће петље Хртковци, због обезбеђивања приступа градилишту ауто-пута Рума – Шабац до 1. септембра 2023. године.

Саобраћај се одвија неометано сходно привременој саобраћајној сигнализацији.

Кузмин – Сремска Рача, код граничног прелаза Сремска Рача, измењен је режим саобраћаја због радова на изградњи прилазне конструкције моста преко реке Саве на будућем ауто-путу Кузмин – Сремска Рача.

У зони радова саобраћај се одвија двосмерно привременом девијацијом.

Бродарево – Жути Кук, санација одрона-нестабилне косине, до 14. децембра обустава саобраћаја од 10-12 и од 14-16 часова због радова на изградњи галерије 1.

Алтернативни путни правац: Коловрат – Јабука.

Костојевићи – Варда, радови на реконструкцији до 15. децембра у току светлог дела дана, уз повремено одвијање наизменичним пропуштањем возила.

ТопПрес/ Извор: Танјуг