Топола – Снег који је јуче и током ноћи падао направио је прве проблеме у поднорудничким селима. Висина снега у селима Јарменовци и Војковци према речима мештана достигла је на појединим местима висину од једног метра.

„Главни пут кроз село је очишћен уз помоћ трактора и раоника тек око поднева, ми смо пре тога око кућа пробијали лопатама и чистили колико смо могли. Комшија Никола је некако успео са Ладом Нивом да се извуче из свог дворишта али једва јер су сметови баш високи. Деца нису отишла у школу, струје имамо и дрва што је и најважније“, рекао је Бојан Мијаиловић из села Војковци.

Висина снега око 50 цм где нема сметова, фото: ТопПрес

Највећа количина снега према речима комшија сручила се у двориште Весићи.

„Завејани смо и одсечени од главног пута. У нашем дворишту снега има и до два метра као да је овде највише пало. Имамо стару баку у кући 88 година, само да буде добро јер нити ми можемо да изађемо одавде нити неко може да нам дође. Дете није могло до школе, јутрос смо једва из куће изашли. И ја сам болестан, прехлађен сам а из дворишта не могу. Кроз село су очистили  трактором али овде изгледа само машина може да се пробије“, тврди Зоран Весић.

И у суседном селу Јарменовци слична ситуација. Деца су данашњи дан провела код куће, до школе се није могло. Мештани кажу да је снег прекрио све нарочито је проблем ветар који је направио сметове.

ТопПрес

Снег у Војковцима, фото: ТопПрес