Нове снежне падавине које су током ноћи прво захватиле северне, а потом и остале крајеве Србије данас су додатно отежале већ зимске услове вожње, саопштио је јутрос АМСС.

Према последњим информацијма Управе граничне Полиције наставља се појачан саобраћај на излазу из наше земље ка Мађарској, на ГП „Хоргош“ где се на нашем прелазу

чека од 60 до 90 минута. Међутим, међузона је на овом прелазу пуна, зато су задржавања за улазак у Мађарску дужа у односу на време задржавања које возачи проводе на нашем прелазу.

Поред новог снежног покривача којег местимично има на коловозу и то углавном на путевима ИИ приоритета, возачима велику опасност представља лед који се сада на појединим деоницама налази испод новог снега.

Треба користити ауто-путеве или друге главне путне правце који се прво чисте и на којима је проходност добра, а вожња сигурнија.

Има услова и за појачан ветар који повремено може стварати и мање снежне наносе, али је он често узрок и смањене видљивости, зато је потребно возити на већем одстојању уз смањену и прилагођену брзину предвиђену за зимске услове.

Најоптерећенији су ауто-путеви који воде ка Мађарској и Хрватској, али је саобраћај појачан и на путеви који воде ка зимским центрима, Копаонику, Гочу, Тари, Дивчибарама и Старој планини.

Према последњим информацијама добијених од ЈП „Путеви Србије“ на наплатним станицама нема задржавања.

У циљу бржег проласка препоручујемо коришћење друге прелазе, а то је Бачки Брег или Келебија који су отворени 24 сата, док су прелази „Бачки Виногради“, „Ђала“, „Бајмок“ и „Хоргош 2“ отворени од 7.00 до 19.00 часова.

Појачан саобраћај очекује се и на појединим граничним прелазима са Хрватском, Босном и Црном Гором на којима су тренутна задржавања до 30 минута.

На аутобуским терминалима се на излазу из наше земље чека:

ГП Хоргош, са Мађарском – 60 минута, на Батровцима, са Хрватском – 60 минута.

ТопПрес/ Извор: Танјуг