Сви технички прегледи су од 6. јула у обавези да имају камере и снимају комплетан ток обављања техничког прегледа, подсетила је данас Агенција за безбедност саобраћаја.

Агенција истиче да се снимањем тока техничког прегледа подиже квалитет прегледа и на тај начин су грађани сигурни у техничку исправност свог возила, јер не постоји могућност овере техничке исправности возила ако возило није заиста исправно.

„Апелујемо на све грађане да пре одласка на технички преглед припреме своје возило и отклоне недостатке које и сами могу да уоче, помогну тако и себи и особама које обављају преглед њиховог возила и на тај начин уштедет себи време и новац“, наводи се у саопштењу Агенције.

Агенција је подсетила власнике возила да ураде технички преглед на време и да имају могућност да то обаве 30 дана пре истека регистрације, како не би дошли у ситуацију да им регитрација истекне.

Такође се напомиње како цена техничког прегледа није законски одређена и да њу искључиво одређују привредна друштва овлашћена за обављање ове услуге, а на основу тржишних услова.

ТопПрес/ Извор: Танјуг