Топола – Српска напредна странка у Тополи од суботе трећег новембра, је опозициона политичка странка која ће се у наредном временском периоду посветити политичкој борби за промене у Тополи, због покушаја да се од стране Боље Србије коју предводи Драган Јовановић инструментализује и потчини његовој партији, каже се у саопштењу Општинског одбора СНС Топола које су доставили медијима. У саопштењу се наводи:

,,Општински одбор Српске напредне странке у Тополи је на седници одржаној 03. новембра 2018. године детаљно анализирао петнаестомесечне преговоре о Споразуму о међустраначкој коалицији за функционисање локалне самоуправе у Тополи који су вођени између Општинског одбора Српске напредне странке у Тополи и ,,Боље Србије”, и том приликом је констатовао:
Да су преговори обележени недвосмисленим условљавањем са намером да се ОО СНС у Тополи потчини вољи преговарача испред ,,Боље Србије” (председник Општине Драган Живановић и председник Скупштине општине Драган Јовановић).

Да како условљавање није дало резултата прешло се на отворено непоштовање ОО СНС у Тополи уз упућене претње од стране председника Општине, а кроз званичну преписку и да је дана 31. октобра 2018. године, на седници Скупштине општине Топола, председник Општине предложио кандидата за заменика председника Општине још увек члана СНС, и то без постигнутог коалиционог споразума као и без сагласности ОО СНС или председника Извршног одбора.

На основу свега, горе наведеног, Општински одбор СНС у Тополи, а на основу члана 72. став 3. тачка 19. Статута Српске напредне странке, донео је одлуку да прекинемо коалиционе преговоре са ,,Бољом Србијом”.

ОО СНС у Тополи сматра да је условљавање од стране преговарача из ,,Боље Србије” израз политичке слабости, а никако њихове неке реалне политичке снаге и поручују да се ОО СНС у Тополи никада неће потчинити нечијој туђој вољи без обзира на непоштовање, претње и ,,добровољно” преузимање наших одборника, већ ће организовати рад и водити политику Странке на територији општине Топола уз потпуно спровођење одлука виших органа Српске напредне странке.
Од данас, 03. новембра 2018. године, Општински одбор СНС је опозициона политичка странка која ће се у наредном временском периоду посветити политичкој борби за промене у Тополи“ наводи се у саопштењу.
Српска напредна странка,
Општински одбор Топола

ТопПрес