Топола – У Србији се данас обележава Дан волонтера а Соја Милованчевић (87) из Тополе најстарија је волонтерка Црвеног крста Топола. Ова храбра жена иза себе има пола века волонтерског стажа и како каже, свакодневно жали што не може да помаже људима као пре.

„Преко педесет година сам волонтирала и жао ми је што због старости не могу да будем активна као раније. Водила сам књиге о свим корисницима и увек сам се на сваки позив одазивала без поговора. Волонтирање је посао који захтева пуно преданости, пожртвованости и љубави, јер обилазити кориснике и у најудаљенијим местима по снегу, киши, сунцу а притом и разумети све њихове потребе није ни мало лако, али ја сам то радила марљиво и предано“, каже Соја Милованчевић.

Да је Соја заиста једна пожртвована жена потврђују и у Црвеном крсту Топола.

„Соја је волонтер наше организације са најдужим вишегодишњим стажом. Ова драга и пожртвована особа учинила је за Црвени крст безброј племенитих дела. У својим објављеним збиркама песама  које је писала често је истицала кроз стихове важност Црвеног крста и позивала друге људе да се укључе и постану волонтери наше организације како би тај круг хуманости и пожртвованости био што шири а патње људи око нас што мање“, рекла је за ТопПрес Биљана Павлићевић, секретар Црвеног крста Топола.

Она је исказала захвалност најстаријој волонтерки са жељом да уз Црвени крст остане још много година.

ТопПрес

Соја и Биљана, фото: приватна архива