Чачак – Када је пошао на Јездинско гробље где су му сахрањени скоро сви преци Мишо Грујовић ни слутио није да ће тамо затећи слику од које дуго није могао да се опорави.

„Био је јул месец, пошао сам да запалим свећу покојном оцу, али када сам се приближио гробном месту видео сам да је цео тај део прекопан и насут, а најмање 10 споменика и гробова је уништено. Неко је једноставно ушао багером и направио пут до места где би требало да буде направљена нова гробница”, казао је за Глас западне Србије Грујовић.

Слично искуство имао је и Ненад Грујовић који је на гробље пошао по наговору оца који је чуо од комшија шта се на гробљу дешава.

Мишо Грујовић, фото: ГЗС

„Нисам веровао оцу када ми је јавио да неко прекопава гробље, али када сам дошао на лице места, сам сам се уверио. Багер је ушао на гробље како би направио пут, а том приликом је оскрнавио велики број старих гробова, па сад кад неко пролази гази по мртвима. Не знам колико је гробова наших предака уништено, а све због тога што је неко хтео да направи ново гробно место. Ми буквално сад газимо преко мртвих, боже опрости нам свима”, казао је за Глас западне Србије Ненад Грујовић, коме су на овом гробљу сахрањени баба, деда и остала родбина.

Они су због овога позвали полицију која је изашла на лице места и извршила увиђај, а мештани се надају да ће се лице које је одговорно за скрнављење гробова привести правди, али што је за њих важније, вратити све у првобитно стање.

ТопПрес/ Глас западне Србије

Ненад Грујовић, фото: ГЗС