Топола – Први пут у ходнику средње школе „Краљ Петар I“ новогодишња атмосфера. Ученици окупљени у ђачкој задрузи „Опленачка визија 2019“ уз подршку директора и својих професора организовали су новогодишњи вашар.

„Колегинице и ђаци су дали идеју за новогодишњи вашар који сам подржао и реализовали смо ових дана у ходнику школе. Деца су изнела на штанд производе које нису продали до сада од зимнице као и новогодишње украсе по промо цени. Било је печених дулека, слатких пита, кафе, чаја, организују и представе за децу предшколског узраста, цртане филмове, деда мраза, осликавање лица и сл. Долазе и малишани, из вртића, тако да су сва деца максимално ангажована и сви су срећни. Професори их надзиру, склоњени су са улице што је и најважније, уче, раде, друже се и стално су нам на оку“, рекао је за ТопПрес директор школе Милош Петковић.

Директор, професори и ђаци, сви су као тим, фото: ТопПрес

Васиљевић Наташа, професорка енглеског језика, са ђацима је радила на припреми зимнице, која се нашла на многим трпезама. Како каже, тимски рад је допринео да сваки рецепт успе.

„Кад обучем кецељу и кренем са децом у припрему зимнице, тад смо сви једнаки и радимо тимски. Имали смо другарски однос, једни сецкају, други љуште воће, трећи мешају џем, свако зна свој посао и резултат је тегла пуна здравља. Све смо радили по принципу пастеризације, од здравог воћа спајајући традиционално и модерно и људима се то јако свидело“, рекла је професорка Наташа.

Ђаци вредно радили на припреми украса за њихов вашар, фото: ТопПрес

Она истиче да је новогодишњи вашар наишао на позитивне реакције бројних посетилаца, а највећа пажња била је усмерена на децу предшколског узраста, кроз низ активности прилагођених њиховим годинама.

Нема сумње да је оснивање ђачке задруге био пун погодак, јер су деца своје слободно време паметно утрошила а резултат њиховог рада већ је видљив на рачуну задруге. У 2020. години задругаре очекује још више посла јер су њихови производи одушевили бројне љубитеље домаће здраве хране.

ТопПрес

Програм за најмлађе, фото: ТопПрес