ССП: Брине ли неко о будућности наше деце?

ССП: Брине ли неко о будућности наше деце?

Топола – „Услед потпуне немоћи након обраћања свим надлежнима због ђака који су се попели на кров једног од локала у Занатском центру у Тополи, нашој странци се обратио један од очевидаца овог догађаја, власник једног локала из овог дела Тополе“, каже се између осталог у саопштењу које је нашој редакцији достављено од Иницијативног одбора Странке слободе и правде у Тополи.

„Јуче, у току трајања часова у ОШ „Карађорђе“ у Тополи, један од власника локала у Занатском центру запазио је два дечака, виших разреда основне школе, на крову једног од локала, што је и забележено фотографијом. Падала је киша, кров је био клизав и могле су се десити јако лоше ствари по ову децу.
Један од власника локала истог момента је обавестио основну школу. Директор школе је био заузет састанком, послаће домара. Домар се није појавио ни после сат времена, а зашто би кад је његов посао брига о школи а не о деци.
Обавештена је полиција, није уследио никакав одговор. У нади да ће наићи на разумевање власник локала је обавестио и председника општине, али је остао без одговора.
На крају се власник локала обратио нама из Странке слободе и правде знајући да ћемо одреаговати како се више нешто овако не би поновило.

ОШ „Карађорђе“ нема школског полицајца, бар га нико никада није видео испред или у дворишту школе. Никоме није јасно зашто јер је раније било и горих ситуација. Пре пар година је чак пронађена и марихуана код основаца.
Странка слободе и правде предлаже да се у све школе уведе школски полицајац или да се поставе надзорне камере како би се пратило понашање деце како у школским двориштима, тако и свако напустање школског дворишта за време часова.
Као родитељи молимо друге родитеље да причају са својом децом и да их саветују да овако нешто не раде јер тиме могу угрозити своје животе, а истовремено се понашају као хулигани.
За надлежне институције имамо три питања.
1. На основу чега сте дошли до закључка да није потребно да се ангажује школски полицајац у ОШ Карађорђе?
2. Коме да се обрате очевидци ако поново дође до оваквих ситуација када нико не реагује?
3. Како вас није срамота да не реагујете у оваквим ситуацијама?“, каже се у саопштењу Иницијативног одбора  Странке слободе и правде у Тополи.

ТопПрес

KOMENTARI