Топола – Иницијативни одбор Странке слободе и правде у Тополи сматра да основци са територије општине немају никакву помоћ од локалне самоуправе и да се за њих не издваја довољно средстава из буџета. Они су се огласили саопштењем за јавност које преносимо у целости:

„Почетак школске године за родитеље представља велики издатак. Куповина уџбеника, школског прибора, одеће и обуће за школарце је додатни удар на ионако мали буџет свих нас.
Држава не помаже, општина исто тако. Док се у општини Топола повећавају плате општинских већника, док се повећавају дневнице одборника, док се измишљају радна места у јавним установама, док се измишљају разни саветници, основци ОШ Карађорђе немају никакву помоћ општине.
Да ли је могуће да општина Топола не може да издвоји за 750 ученика по 1100 динара за један оброк у школи? За уџбенике боље да не питамо. То би била мисаона именица. Уместо што се новац троши на ствари од којих друштво нема никакве користи, много боље би било тај новац уложити у децу.
Када Странка слободе и правде дође на власт сви основци ће имати право на бесплатне уџбенике и на један оброк јер треба улагати у будућност, а будућност су наша деца“, каже се у саопштењу Иницијативног одбора  Странке слободе и правде Топола.

ТопПрес