У наредних десетак дана у целој Србији очекује нас и даље променљиво облачно и нестабилно време са честом појавом падавина, а стабилизацију времена са температурама око 30 степени и можемо очекивати тек након 20. јула.

Како је испричао метеоролог Слободан Совиљ за Танјуг, сутра и прекосутра ће уследити краткотрајна стабилизација времена, а у већини места у земљи неће бити никаквих падавина и преовлађиваће суво време са дужим сунчаним интервалима.

Максимална температура биће нешто виша у односу на данашњи дан и кретаће се у већини места око 25, 26 степени.

Ново наоблачење са кишом, пљусковима и грмљавином очекује се у суботу средином дана, рекао је Совиљ и додао да ће се то догодити најпре на западу земље, док ће се поподне то наоблачење врло брзо проширити на остале крајеве Србије.

Касније, поподне, увече и током ноћи, локално се очекују и обилније падавине.

У недељу, додаје Совиљ, поново ће бити мало свежије време са честом појавом падавина у већем делу Србије, а максимална температура биће око 20 степени.

И следеће седмице очекују нас падавине, односно у понедељак и уторак нешто ређа појава кише и пљускова уз максималну температуру око 25 степени, али од среде, па до петка поново честа појава падавина на подручју целе земље.

„Стабилизација времена са температурама око 30 степени очекује се тек након 20. јула“, казао је Совиљ.

ТопПрес/ Извор: Танјуг, РТВ