foto-tanjug-filip-kraincanicfoto-tanjug-filip-kraincanic

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да је за годину и по дана 451 дипломац Криминалистичко-полицијске академије примљен у стални радни однос, као и да је то највећи број до сада и представља испуњење обећања да ће сви они који потпишу уговор са МУП-ом добити посао. Истиче да ће нови припадници МУП повећати безбедност грађана.

Урађено је и више, па су запослени они који су полицијску академију завршили и пре неколико година, рекао је министар Небојша Стефановић.

Министар је, након свечаности поводом уручења решења за пријем у стални радни однос у МУП-у дипломираним студентима Криминалистичко-полицијске академије, истакао да се запошљавање врши у складу са потребама МУП-а.

Додао је и да је академија установа отвореног типа, коју може да упише и 500, хиљаду студената, али, каже министар, он не може све да их запосли.

„Примљени су они за којима МУП има потребу, али није реално да ће свако ко заврши Академију имати гарантован посао“, рекао је Стефановић.

Истакао је да су сви они који су посао добили у сталном радном односу.

Стефановић је поручио да се примљени у МУП сада налазе у служби свих грађана Србије и да су светла тачка МУП-а и целе земље.

Стефановић је обраћајући се дипломцима, којих је на свечаности било 272, казао да не постоји веће задовољство за њега као министра од присуства започињању каријере младих припадника МУП-а.

Министар је рекао да је за годину и по дана у МУП примљено 456 оних који су завршили Криминалистичко-полицијску академију, 521 полазника Центра за основну полицијску обуку (ЦОПО) и 96 ватрогасаца.

„Више од хиљаду нових припадника МУП-а ће, сигуран сам, повећати безбедност грађана Србије“, рекао је Стефановић.

Навео је да је посао припадника МУП-а више позив, јер захтева огромну одговорност и максималну посвећеност.

Поручио је младим дипломцима да од сада раде у служби свих грађана, да треба да буду сваком на услузи и да поступају по закону.

Како је навео, испред њих је тежак пут, али и пут велике захвалности свих оних којима кроз каријеру буду помагали.

Међу 272 дипломаца налази се и 96 ватрогасаца, а њима је Стефановић поручио да су драгоцени и да се налазе међу најхрабријима у Србији.

Додао је и да су ватрогасци део МУП-а којима се сви највише обраћају будући да директно утичу на спашавање живота.

Најуспешнијих девет студената је лично од министра примило решења за пријем у стални радни однос, а један од њих, Бојан Чековић у име студената је дао обећање да ће својим радом и залагањем сви запослени оправдати поверење и поштовати правила службе.

ТопПрес/ Извор: Танјуг