Топола – Основна школа „Милан Благојевић“ у Наталинцима основана је давне 1888. године. Зграда у којој се одржавала настава постоји од 1906. године и ово је прва већа инвенстиција која се изводи у овој школи.

„Ово је прво веће уређење у којем су обухваћени сви унутрашњи и спољашњи радови. Раде се подови, кречење, замењена је столарија, изолација,  фасада и део крова, урађени су тоалети и кухиња, фискултурна сала, ходници, канцеларије и наравно учионице“, каже за ТопПрес директорка школе Зорица Срећковић.

Она истиче да ће после реновирања школе наставници добити посебан тоалет као и да ће бити урађен прилаз за децу са посебним потребама, јер школа то до сада није имала.

Школа ће добити нов изглед, фото: ТопПрес

„Радови су у пуном јеку, почели су 18. фебруара, надам се да ће до нове школске године све бити готово па ће наше ученике сачекати нове и лепше просторије. Очекујемо да ће нов амбијент бити много пријатнији како ђацима тако и наставницима јер већ дужи низ година ништа нисмо радили у школи тако да су нове и свеже просторије свима потребне“, сматра директорка.

Иначе локална самоуправа уложила је до сада у обнову школе више од 20 милиона динара.

Радове изводи Енерго сервис доо. Београд.

ТопПрес