Старици из Срезојеваца украли десет јагњади, Фото: ГЗС

Горњи Милановац – Стојки Весковић (73), из горњомилановачког села Срезојевци, током викенда лопови су из штале украли десеторо јагњади.

Ова старица која је одлучила да своје пензионерске дане проводи на сеоском имању, није ни помишљала да би јој се нешто овако могло догодити. Под окриљем ноћи, лопови су јагњад натоварили и нестали без трага.

Овце и јагњићи које гаји, за њу нису само додатна зарада на ионако малу пензиују, већ су јој били и разонода. Свакој овци али и сваком јагњету је наденула име, и како каже, препознала би својих десет јагњића без имало муке.

„Тешко ми је. Гајила сам их да бих и деци помогла. Само је једно мало остало, које је било са овцама, иначе би и њега однели. Куд год кренем овце иду за мном. Ако ме нема у време у које су навикли да их храним, оне блеје док не дођем, само да ме виде”, каже Стојка.

Старици из Срезојеваца украли десет јагњади, Фото: ГЗС

Врата која је одувек затварала резом, сада осигурава катанцом али сматра да онима који се баве оваквим послом то не би била никаква препрека.

„Нисам раније стављала катанац. Ту су некад биле и краве и телад, никада нам ништа није фалило. Сада ни катанац не вреди, они би и њега развалили и ушли унутра”, рекла је Стојка.

Она је крађу пријавили полицији, која је извршила увиђај, али починиоци овог срамног дела још увек нису пронађени.

 

ТопПрес/ ГЗС

Старици из Срезојеваца украли десет јагњади, Фото: ГЗС