Старији основци од данас прелазе на онлајн наставу

Старији основци од данас прелазе на онлајн наставу

Старији основци од данас прелазе на онлајн наставу, заједно са средњошколцима који наставу на даљину прате од прошле недеље. Прелазак на онлајн наставу је део пооштрених мера које је у петак предложио Кризни штаб за борбу против вируса корона.

За ученике од првог до четвртог разреда, настава се организује свакодневно у школи кроз непосредан образовно-васпитни рад.

Министарство просвете је тим поводом свим школама, преко школских управа, упутило упутства о раду.

Свака школа је у обавези да ближе уреди начин планирања, организовања и остваривања образовно-васпитног рада путем наставе на даљину уз важећи распоред часова, у складу са оперативним планом.

Образовно-васпитни рад путем наставе на даљину реализује се на основу распореда часова за свако одељење, у реалном времену, путем изабраног система за управљање учењем, коришћењем савремене информационо-комуникационе технологије, обезбеђујући остваривање прописаних циљева, исхода и стандарда постигнућа.

Као и до сада, обезбеђено је емитовање часова наставе путем Јавног медијског сервиса РТС и платформе РТС Планета.

Часови редовне наставе трају 45 минута, односно могу да трају и краће од 45 минута, о чему одлучује школа, уважавајући специфичне околности и узраст ученика. Ако ученици искажу потребу, наставник ће организовати и час допунске, додатне и припремне наставе.

Школа је у обавези да измени оперативни план рада и да измењени план рада достави надлежној школској управи на сагласност.

Директор школе је у обавези да упозна запослене, родитеље и ученике са начином организације образовно-васпитног рада путем наставе на даљину, као и са њиховим обавезама, правима и улогама, посредством већ успостављених канала комуникације.

Начин реализације наставе ће се надаље прилагођавати у складу са препорукама надлежних органа и институција, а које су условљене епидемиолошком ситуацијом.

ТопПрес/  Извор: Танјуг

KOMENTARI