Предлог о изменама закона о високом образовању омогући ће студентима који студирају по старом програму да своје студије заврше у року од две године, рекао је данас министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић додајући да ће и „старим болоњцима“ бити продужени неки рокови.

Шарчевић је на седници Скупштине на којој је почела начелна расправа о изменама и допунама тог закона, казао да на основу предлога Владе и одлуке скупштинског Одбора за образовање, науку и технолошки развој измена члана 1 подразумева да се још две године продужи право на завршавање факултета старим студентима.

„Још две године студентима који се школују по старом наставном програму да до 2020/2021. године заврше своје студије, а за поље интегрисаних медицинских наука до краја школске 2021/2022. године, такође и докторске и мастер студије по истом принципу“, казао је Шарчевић.

Додао је да ће самосталне високошколске установе усагласити своје акте у складу са тим законом у року од три месеца од дана ступања закона на снагу.

„Они који су по болоњи почели, који се у жаргону зову „стари болоњци“, препоруком Министарства просвете такође добијају право да продуже неке рокове које су промашили“, казао је Шарчевић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг