Старо здање добило новог власника

Старо здање добило новог власника

Некадашњи хотели који су чинили окосницу туризма у Буковичкој бањи и Аранђеловцу „Старо здање” и „Шумадија” коначно су добили новог власника.

Нови власник „Старог здања“ и „Шумадије” је фирма „Стублина” из Стојника код Аранђеловца, на чијем је челу Радован Милојевић, један од најуспешнијих привредника у Србији.

У куповину ова два хотела уложио је милион седамсто педесет хиљада евра. Циљ му је, како је рекао, да препороди туризам Аранђеловца.

На састанку који је данас одржан у Општини, челници Општине почели су преговоре са новим власником хотела „Старо здање”, желећи да од њега откупе хотел како би остао у власништву Општине.

Да подсетимо, хотел „Старо здање” изграђен је у време династије Обреновића и под заштитом је државе.Својевремено је позната Смотра југословенске уметности „Мермер и звуци” почињала звуцима фанфара са његове терасе. У чувеној Сали кнежева одржани су многи значајни сусрети и догађаји. Гостовали су светски познати књижевници, глумци, музичари. Већ 15 година не ради и у веома је лошем стању.

ТопПрес/ Извор: РТС, Бојана Делибашић