Фото: ТанјугФото: Танјуг

Екипа емисије “С Тамаром у акцији”  започела је  реновирање онколошког одељења Клинике за педијатрију у крагујевачком Клиничком центру. Радови ће бити окончани у наредних десет дана, а гледаоци ће бити у прилици да ову специјалну епизоду емисије ”С Тамаром у акцији”, којом се завршава пролећни серијал, погледају у петак осмог јуна, од 21 час на РТС-у.

У интервјуу за портал ИнфоКГ, аутор емисије “С Тамаром у акцији”, Тамара Грујић, рекла је да су захваљујући Националном удружењу родитеља деце оболеле од рака “НУРДОР” дошли на идеју да у специјалној епизоди реновирају онколошко одељење Клинике за педијатрију у крагујевачком Клиничком центру.

“Емисија “С Тамаром у акцији” до сада је реновирала 66 кућа социјлано-угрожених породица на северу Косова, југу и истоку Србије. Оно што нам је била жеља јесте да проширимо наше акције и да у свакој сезони имамо по једну специјалну епизоду која ће бити усмерена на реновирање неког удружења рањивих група људи или дечје институтције. Буквално како смо направили финансијску конструкцију тако нам се задесило да смо ступили у контакт са Удружењем “НУРДОР” у ком су нам рекли да сакупљају новац за реновирање онколошког одељења Клинике за педијатрију. Онда смо одлучили да ми то урадимо, а НУРДОР ће донирати медицинску опрему и специјалне кревете који су потребни овом одељењу”, изјавила је за ИнфоКГ аутор емисије “С Тамаром у акцији”, Тамара Грујић.

Иако ће онколошко одељење Клинике за педијатрију у крагујевачком Клиничком центру у потпуности бити реновирано, ипак једна ствар недостаје, а то је теретни лифт. За набавку лифта потребно је 28.000 евра. Захваљујући спонзорима емисије ”С Тамаром у акцији” до сада је прикупљено око 12.000 евра, тако да недостаје још 16.000. Водитељка Тамара Грујић апелује на све привреднике и људе добре воље да донирају новац, како би Клиника за педијатрију коначно имала одговарајући теретни лифт. Заинтересоване фирме и појединци који желе да помогну све информације могу добити позивом на број телефона 069/130-79-17 – Марија Милојевић Лазаревић.

“Нисам ни знала да од 1964. године лифт на Клиници за педијатрију не постоји, односно да никада није ни постојао. Фрапирана тиме, кажем да ми морамо и за то да помогнемо колико можемо. Позовемо моје спонзоре и Дунав осигурање нам да највећу донацију, онда и остали Сика, Храм 032, Форма идеале, Минотти и Воx елецтроницс. Ми смо на тај начин прикупили близу 50 одсто од укупне суме, само од спонзора емисије. Апелујем на привреднике и људе добре воље да се што пре сакупи новац, како би могао да се распише конкурс јавне набавке, који траје месец дана, и да се потпише уговор са извођачем радова. Ми се надамо да ће најдаље за три месеца Клиника за педијатрију имати теретни лифт”, каже Тамара Грујић.

Специјална епизода емисије ”С Тамаром у акцији”, која се снима у Крагујевцу, на програму ће бити у петак, 8.јуна, на Првом програму РТС-а у 21 час. Нова сезона емисије ”С Тамаром у акцији” креће од 21. септембра и током ње ће реновирати куће социјлано-угрожених породица на западу Србије.

ТопПрес/ Извор: ИнфоКГ, Бранко Вукашиновић