Платформа „Свет статистике“ (World of statistic) објавила је листу бивших и актуелних председника држава, засновану на њиховој висини, на којој се на првом месту налази председник Србије Александар Вучић.

Према листи објављеној на плаатформи X (Твитер) Вучић је са 199 сантиметара висине највиши председедник на свету, док се на другом месту налазе бивши председници Француске и Црне Горе Шарл де Гол и Мило Ђукановић са 196 сантиметара висине.

На трећем месту са 190 сантиметара висине налазе се бивши председници Кубе и САД Фидел Кастро и Доналд Трамп, а следе бивши француски лидер Жак Ширак (189), Ирака Садам Хусеин (188), амерички Барак Обама (185).

У доњем делу листе налазе се кинески лидер Си Ђинпинг (175), француски председник Емануел Макрон (173), руски и украјински председници Владимир Путин и Володимир Зеленски са по 170 сантиметара висине, као и бивши француски председник Никола Саркози (165).

На зачељу листе налази се бивши председник Ирана Махмуд Ахмадинежад висок 157 сантиметара.

Занимљиво је да су се на листи нашли бивши лидер нацистичке Немачке Адолф Хитлер (173), бивши владар Француске Наполеон Бонапарте (168), некадашњи руски председник Владимир Лењин (165), као и бивши председник Мексика Бенито Хуарез (137).

ТопПрес/ Извор: Танјуг