Горњи Милановац – Потпредседник владе и министар одбране Небојша Стефановић обишао је данас припаднике Центра за обуку везе и информатике у касарни „Војвода Радомир Путник“ у Горњем Милановцу.

Он је рекао да верује да ће, уз велики рад и труд и набавке за опремањем наше војске најсавременијим средствима, „везисти“ Војске Србије наставити да буду елита наше армије.

Стефановић је изразио задовољство јер је данас у Команди за обуку, у јединицама које се баве обучавањем војника који долазе на добровољно служење војног рока, али и оних који су већ подофицири, официри и војници у професионалном саставу, имао прилику да види са коликом посвећеношћу се ради.

„Ово је једна од најсложенијих грана данас у савременом ратовању, па тако и у савременој обуци“, рекао је Стефановић.

Он је казао да је имао прилику да се увери и у обученост људи који изводе различите активности у успостављању веза, комутационих чворова и могућности комбиновања телефоније, радио веза, интернета и свега онога што је данас на располагању.

„Драго ми је да видим да се опрема коју набављамо од француских и израелских произвођача, са којима имамо одлично искуство, добро користи, да је могућност интероперабилне употребе велика и да су ови млади људи који се овде обучавају изузетно мотивисани и добро знају шта раде“, рекао је.

Министар се захвалио припадницима Команде за обуку, јер, како је рекао, то што раде није лако.

„Уз њихов велики рад, уз њихов велики труд и набавке којима желимо да опремимо нашу војску најсавременијим средствима, уверен сам да ће телекомуникације или да тако кажем жаргонски ’’везисти’’ Војске Србије и даље наставити да буду елита наше армије”, рекао је Стефановић.

Министра одбране дочекао је начелник штаба Команде за обуку бригадни генерал Мухарем Фазлић, а о задацима Центра за обуку везе и информатике министра је информисао командант Центра потпуковник Ненад Дражинац.

Током обиласка касарне у Горњем Милановцу приказано је постављање станица РТпС-400 и РРВЦ-ГРЦ-408Е и рад послуга на постављању антена, рад Покретног батаљонског комутационог чвора, а министар Стефановић је присуствовао и обуци полазника курса „Покретни комутациони чворови“ и курса за оспособљавање администратора корисника РАМКО, наведено је у саопштењу Министарства одбране.

ТопПрес/ Извор: Танјуг