foto-tanjug-mup

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је да је полиција у неколико претходних дана ухапсила 220 особа осумњичених за кривична дела из области привредног, али и општег криминала.

„Ухапшени се сумњиче да су оштетили буџет Србије, привредна и физичка лица, за више милиона евра различитим кривичним делима из области привредног криминала, почев од утаје пореза до превара. Међу њима су и особе које се сумњиче да су варале грађане на различите начине, почев од власника туристичких агенција које нису испуњавале своје обавезе према људима који су им уплаћивали новац за аранжмане“, рекао је Стефановић после посете Полицијској станици Нови Београд.

Како преноси МУП Србије, он је додао и да је у више одвојених акција заплењено 36 пушака, од чега је пет аутоматских, и већа количина оружја и муниције.

„То показује посвећеност и озбиљност у раду криминалистичке полиције и полиције опште надлежности. Порука директора полиције Владимира Ребића и свих припадника МУП-а је јасна – борба против криминала неће стати“, рекао је Стефановић.

Током обиласка Полицијске станице Нови Београд, министар је подсетио да је реч о највећој полицијској станици у Србији, на чијој територији живи велики број становника, али и у којој раде озбиљни професионалци који се свакодневно суочавају с бројним изазовима како би се грађани те општине осећали потпуно безбедно.

„Наш задатак је да наставимо са опремањем и криминалистичке и униформисане полиције како би полицајци могли што ефикасније да одговоре на задатке, а у овој и наредној години планирамо и пријем већег броја нових полицајаца, који ће попунити редове полиције. Желимо да покажемо грађанима да у сваком тренутку могу да се ослоне на полицију, која ће бити видљива на улицама и спремна да обави сваки задатак“, закључио је Стефановић, додаје се у саопштењу.

TопПрес/ Извор: Танјуг