„Стелантис“ ће у Крагујевцу производити најмодернији градски електрични аутомобил

„Стелантис“ ће у Крагујевцу производити најмодернији градски електрични аутомобил

Након две године паузе због пандемије короне под куполама Београдског сајма председник Србије Александар Вучић је отворио Сајам аутомобила под називом „ДДОР Ецо БГ Цар Схоw 07“, који ће трајати до 15. маја. Аутомобили, мотоцикли и комплетна пратећа ауто-индустрија вратили су се на сајам, а председник је на отварању рекао да верује да ће Србија успети да направи цео ланац у производњи електричних аутомобила, као и да је уверен да предстоји светла будућност ауто-индустрије у нашој земљи.Још више послова

Поносан сам на Србију и Београд, на Сајам аутомобила и мотоцикала, будући да данас присуствујемо првој манифестацији ове врсте у Европи након двогодишње паузе. У хали Београдског сајма представиће се 200 излагача са 140 модела, од којих су многи на хибридни погон, што је важно за нашу планету како бисмо је што зеленију и здравију оставили својим поколењима. Међу моделима је и 25 чисто електричних возила, што јасно говори о смеру и тенденцији у ауто-индустрији – рекао је председник, подсетивши да ће компанија „Стелантис“ у Крагујевцу производити најмодернији електрични градски аутомобил.

Они ће проширити свој портфолио у нашој земљи. Ради се о технолошки најнапреднијим електричним возилима. Уверен сам да је будућност наше ауто-индустрије светла. Верујем да ћемо цео ланац у производњи електричних аутомобила направити у нашој земљи. Кроз аутомобилску индустрију обезбеђујемо још већи број послова, више места за запослење и раст бруто домаћег производа.

Преговарамо са два глобална произвођача аутомобила да отворе фабрику у Србији. Ако успемо да доведемо бар једног, то ће бити највећа промена у историји Србије која ће променити слику земље – најавио је Вучић и указао на важност електричних возила у светлу бриге за околину и истакао да је важно и да људи који та возила купују добију и олакшице.

Нови модели у будућности

Након обраћања председник је кренуо у обилазак сајма и том приликом разговарао са излагачима.У Србији ничу фабрике водећих имена из ауто-индустрије. Сваки следећи сајам ће бити богатији за моделе произведене у Србији. Све се заснива на труду и неизмерном броју покушаја. Морамо да направимо инфраструктуру за електричне аутомобиле како бисмо били конкурентни. Морамо много да радимо и много тога ћемо променити у наредном периоду – поручио је Вучић.

Већ првог дана сајма велики број посетилаца и љубитеља аутомобила дошао је да погледа изложене моделе, а како су сви жељни новина у аутомобилској индустрији, готово да нема посетиоца који није био одушевљен еколошким возилима на електрични погон и хибридним возилима, која су еколошки унапређена и не загађују околину.

ТопПрес/ Извор: Курир.рс/ Александра Коцић

KOMENTARI

TOPPRESS: 0
DISQUS: 0