Пријепоље – Свако ко крене да гради било какав туристички објекат чини му се да је најтежи део градња, а да ће се опремање објекта лако завршити, поготову када је у питању текстил, међутим када до тога дође, постане јасно да то није ни мало једноставно.

Где купити душеке, ког квалитета, димензија, који су стандарди за јастуке, постељине, пешкире, од ког материјала све то треба да буде, питања су на која инвеститори често немају одговор.

И управо због тога пријепољско текстилно предузеће Стилекс д.о.о. објединило је своју понуду како би изашло у сусрет свима којима су ови артикли неопходни, од најмањих дрвених кућица, вајата, апартмана до великих хотела.

У овом предузећу могу се набавити душеци, постељине, јоргани, јастуци, ћебад, прекривачи за намештај, штеп деке, ткани декоративни прекривачи, пешкири, столњаци, завесе који се у њиховим производним погонима праве од најквалитетнијих материјала.

„Производимо све текстилне производе у зависности од жеље и потребе наручиоца посла. Такође наша стручна лица могу доћи у сам објекат како би помогли у избору производа или дезена и узимања мера”, каже директорка Стилекса Аида Хоџић.

Она истиче да су душеци најважнији елемент у објекту, јер гости управо на њему проводе највише времена у непосредном контакту, а гост ће се увек радо вратити ако је удобно и лепо спавао и одмарао се.

„Наши душеци производе се у димензијама од ’фиће до ферарија’, а могу се радити по мери у жељеним димензијама. Начин на који производимо душеке ближи је ручно – занатском него линијско – индустријском моделу производње а материјали које употребљавамо су таквих карактеристика да се морају практично ручно укомпоновати (искројити, причврстити, ушити, залепити, упаковати). Овакав начин производње гарантује употребу еколошки здравих материјала који се иначе у високо продуктивној индустријској производњи не употребљавају. Квалитет наше производње омогућава нам издавање гаранције на дужи временски период од 10 и 20 година. За наше душеке и материјале које употребљавамо, поседујемо сертификате као гаранцију и доказ квалитета и здравља. Категорије душека које производимо су прилагођене захтевима и потребама свих купаца као што су домаћинства, викендице, угоститељско – туристички објекти, специјалне установе, дечија одмаралишта, хотели високе категорије”, каже Хоџић.

У Стилексу је и богат избор постељина које могу бити дезениране или беле, од класичних материјала, али и оне које се не пеглају.

У зависности од климатских услова и начина грејања просторије треба изабрати И јоргане, штеп деке, ћебад. У овом предузћу направљена је и посебна линија производа од вуне (јастуци, јоргани, наддушеци) за планинске услове.

Вуна са Пештера, Златара и Златибора долази до погона где се пажљиво класира и пере у постројењу чија је линија дугачка преко 60 метара. Отварачи и каде са 20 000 литара вруће воде, ваљци за цеђење и врели ваздух у сушарама су гаранција доброг прања у којем се одстрањују све нечистоће и уништаваљу гриње и бактерије.

На располагању купцима су и квалитетни пешкири различитих димензија, грамажа и боја.

Стилекс има дугу традицију успешног пословања, већ 30 година су присутни на домаћем али и страном тржишту, њиховим производима опремани су различити туристички објекти, од најједноставнијих до најексклузивнијих на Златибору, јадранском приморју, Сарајеву, Врначкој Бањи, Београду, али и у западној Европи.

Однос цене и квалитета је оно што их посебно издваја од осталих произвођача.

Седиште предузећа Стилекс је у Пријепољу, али имају широку малопродајну мрежу у Београду, Ужицу, Новој Вароши, Прибоју, а могућа је и онлајн поруџбина.

 

ТопПрес/ Глас западне Србије