Метеоролог Марко Чубрило објавио је на свом профилу на Фејсбуку најновију временску прогнозу.

Према најновијим подацима, до средине недеље нас очекује умерено хладно време, уз пролазне падавине, а онда нас очекује раст температура и до 14 степени. Данас ће под утицајем слабог циклона који одмиче ка Јонском мору над већим делом средишње, јужне и источне Србије, Црне Горе и истока БиХ је облачно понегде уз слабе падавине, углавном суснежицу и снег, али се конкретнији снег јавља само преко 700мнв. Над осталим делом региона је промењљиво облачно и углавном суво. До краја дана одмицањем циклона падавине ће свуде слабити и престати, а понегде ће се и делимично резведрити. Дневни максимум од +1 до +7 степени Целзијуса – написао је Чубрило и додао:

У току ноћи ка среди хладно уз слаб мраз, који би понегде у вишим пределима могао бити и испод -10 степени Целзијуса. На северу и североистоку региона уз пролазно наоблачење може бити слабог снега, док би сутра над северним, делом средишњим и југоисточних пределима било промењљиво облачно уз појаву слабе кише, суснежице и крупе у нижим и снега у брдско-планинским пределима.

Чубрило наводи да од четвртка следи дужи период сувог, стабилног и релативно топлог времена. Пролазно наоблачење уз слабу кишу и снег само преко 900мнв је могуће око 5. фебруара. Барем до 15. фебруара уз доминацију антициклона јутра хладна, понегде уз маглу и мраз, али дани претежно сунчани и релативно топли уз рано-пролећне одлике и максимуме од +6 до +14 степени Целзијуса.

Конкретније захлађење може да се очекује тек после половине месеца.

ТопПрес/ Извор: Информер.рс