Стиже нам рано пролеће али нећемо рећи збогом зими: Ево када се она враћа

Стиже нам рано пролеће али нећемо рећи збогом зими: Ево када се она враћа

Метеоролог Марко Чубрило објавио је на свом профилу на Фејсбуку најновију временску прогнозу.

Према најновијим подацима, до средине недеље нас очекује умерено хладно време, уз пролазне падавине, а онда нас очекује раст температура и до 14 степени. Данас ће под утицајем слабог циклона који одмиче ка Јонском мору над већим делом средишње, јужне и источне Србије, Црне Горе и истока БиХ је облачно понегде уз слабе падавине, углавном суснежицу и снег, али се конкретнији снег јавља само преко 700мнв. Над осталим делом региона је промењљиво облачно и углавном суво. До краја дана одмицањем циклона падавине ће свуде слабити и престати, а понегде ће се и делимично резведрити. Дневни максимум од +1 до +7 степени Целзијуса – написао је Чубрило и додао:

У току ноћи ка среди хладно уз слаб мраз, који би понегде у вишим пределима могао бити и испод -10 степени Целзијуса. На северу и североистоку региона уз пролазно наоблачење може бити слабог снега, док би сутра над северним, делом средишњим и југоисточних пределима било промењљиво облачно уз појаву слабе кише, суснежице и крупе у нижим и снега у брдско-планинским пределима.

Чубрило наводи да од четвртка следи дужи период сувог, стабилног и релативно топлог времена. Пролазно наоблачење уз слабу кишу и снег само преко 900мнв је могуће око 5. фебруара. Барем до 15. фебруара уз доминацију антициклона јутра хладна, понегде уз маглу и мраз, али дани претежно сунчани и релативно топли уз рано-пролећне одлике и максимуме од +6 до +14 степени Целзијуса.

Конкретније захлађење може да се очекује тек после половине месеца.

ТопПрес/ Извор: Информер.рс

KOMENTARI