Стиже нова опција еУправе за електронске услуге МУП-а

Стиже нова опција еУправе за електронске услуге МУП-а

На Порталу еУправа за све услуге Министарства унутрашњих послова од 16. марта биће уведена опција „Плати“, која ће омогућити укидање обавезе достављање доказа о уплати када је реч о електронским услугама тог министарства, најавила је саветница у Кабину председнице Владе Светлана Јовановић.

Она је на онлајн седници Савеза за еУправу НАЛЕД-а представила пројекат увођења еБоловања којим ће бити укинута обавеза достављања дознака у папиру од стране запосленог на боловању, као и увођења еПисарнице и еАрхиве на нивоу државе, саопштила је та алијанса за локални економски развој.

Помоћник министра трговине, туризма и телекомуникација Милан Добријевић упознао је чланове Савеза са активностима на изменама закона о електронским комуникацијама и електронском документу.

Он је најавио израду водича за електронску трговину који ће бити објављен у сарадњи са УСАИД-ом.

Представљени су и текући пројекти НАЛЕД-а у области еУправе – унапређење електронске доставе аката, дигитализација општинског управљања земљиштем, увођење ЦхатБот виртуелног асистента у локалним самоуправама и програм подршке иновативним привредницима „StarTech“.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI