Стижу пљускови са грмљавином и град: Огласио се РХМЗ, на удару су ови делови Србије!

Стижу пљускови са грмљавином и град: Огласио се РХМЗ, на удару су ови делови Србије!

Из Републичког хидрометеоролошког завода издата је најава на могуће временске непогоде у већем делу Србије

– У наредна 2 часа у већем делу Србије нестабилно са краткотрајним пљусковима и грмљавином, који ће локално бити интензивнији у Браничеву, Шумадији, Топличком, Расинском и Рашком округу. Очекује се и да облачност из Бугарске захвати подручје Старе планине и Пиротског округа. У зони пљускова, понегде су могући краткотрајан град и јак ветар – наводи се у најави РХМЗ.

Како су додали, суво време задржаће се у Војводини, Београду, Мачванском и Колубарском округу.

На снази је и упозорење на подручју Србије на временске непогоде са градом и обилном пљсуковима.

Данас у централним, источним и јужним, а сутра у источним и јужним пределима Србије локално се очекују обилнији пљускови, грмљавина, краткотрајна појава града и јак ветар – упозорење је РХМЗ.

Подсетимо, јаки пљускови који су јуче захватили Србију изазвали су озбиљне проблеме у појединим деловима земље.

Бујичне поплаве направиле су праву катастрофу у четири општине, а у Горњем Милановцу уведена је ванредна ситуација.Невреме није заобишло ни Чачак, Ужице и Пожегу, где је због енормних количина падавина, које су трајале сатима, дошло до оштећења на путној инфраструктури, као и на стамбеним објектима.

Услед обилних падавина повишен је ниво реке Ђетиње која се излила у појединим деловима.

– Река је овог јутра потпуно подивљала, изразито прљава и мутна са собом носи балване, грађевински материјал и отпад. За сада нису угрожени стамбени објекти, али смо због читаве ситуације целу ноћ на ногама – кажу Ужичани који су се овог јутра затекли на обалама набујале реке.

Поплаве нису заобишле ни Косјерић, а у околини ове општине река Скрапеж изашла је из свог корита и поплавила пољопривредно земљиште.

ТопПрес/ Извор: Информер. рс

KOMENTARI