Топола – Пројекат “Стручна подршка деци са проблемима у понашању и њиховим породицама“ реализовало  је Удружење “Загрљај“  уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Пројекат је настао из потребе да се ојачају компетенције стручњака који раде у третману деце са сметњама у развоју и поремећајима понашања, како би се пружила квалитетна подршка  и терапијски третман овој деци и њиховим породицама.

Број деце са проблемима у понашању све је већи а симптоматологија је разноврсна – агресија, напади беса, хиперактивност, поремећаји навика исхране, чистоће, сна, антисоцијално понашање,  лоша регулација афеката.

„Седморо полазника обуке – стручњака који су ангажовани у раду са децом, током два блока тренинга распоређених у седам  дана, практичног рада и два супервизијска састанака,  овладало је  посебним знањима и вештинама за  пружање подршке деци са сметњама у развоју – инвалидитетом, која испољавају проблеме у понашању и социо – емоционалном функционисању и њиховим одгајатељима. Полазници су имали прилику да уче о обрасцима афективне везаности, етиологији поремећаја понашања, да планирају интервенције и технике за корекцију проблематичног понашања. Акредитовани програм обуке реализовала је “Фамилија“ асоцијација за алтернативно породично старање и   др.  психолошких наука Бранка Радојевић“, рекла је Славица Ђурић Павловић председница Удружења.

Пројекат се званично завршава 13. јуна, али знања и искуства стечена током њега представљају  ресурс за подршку садашњим и будућим корисницима Удружења.

ТопПрес