Студенти медицине прегледаће грађане у забаченим селима

Студенти медицине прегледаће грађане у забаченим селима

Становништво у најзабаченијим руралним општинама и селима Србије обилазиће студенти завршних година медицине и обављаће превентивне здравствене прегледе грађана.

Министарство здравља пружиће неопходну подршку овом пројекту, договорено је на састанку министра здравља Златибора Лончара и представника Студентског парламента Медицинског факултета Универзитета у Београду, председнице парламента Катарине Поповић и члана те организације Марка Максимовића.

Пројекат парламента подразумева да студенти завршних година обилазе забачена места у Србији у оквиру обавезног шестомесечног стажа.

Тај пројекат омогућиће становницима руралних области да чешће проверавају своје здравље, а студентима завршних година могућност да кроз практичан рад са лекарима развијају своја знања, саопштено је из Министарства здравља.

Представници студентског парламента информисали су министра о раду парламента, али и другим битним питањима од значаја за студенте медицине, будуће лекаре.

Како је наведено у саопштењу, сагласили су се и око наставка сарадње и заједничких активности на другим пројектима, који за циљ имају промоцију здравства и јавног здравља, здравствену помоћ грађанима, уз додатно унапређење практичних медицинских знања студената завршних година Медицинског факултета.

ТопПрес/ Извор: Танјуг