Топола –  Студенти TFutures клуба из Тополе заједно са студентима ФОН-а представили су Шумадију и Опленачко виногорје на манифестацији Wine Vision by Open Balkan. Презентацију је отворио његова екселенција господин Деметриос Тхеопхилактоу који је нагласио да је чест гост Тополе у којој планира инвестицију.

Селена Качаревић студент прве године Факултета за пројектни и иновациони менаџмент у Београду, представила је винарију Александровић и позвала многобројну публику да посете Тополу, да уживају у њеном културноисторијском наслеђу, природи и врхунским винима.

Фото: приватна архива

Никола Радојевић студент четврте године Факултета организационих наука у Београду, се осврнуо на убрзане промене савремених трендова као што су: одрживи развој, рад од куће, номадски стил живота и децентрализација привредне активности из великих градова ка руралним срединама. Како је истакао, туризам се такође мора мењати и прилагођавати све захтевнијим туристима. Савремени туристи су образовани, истанчаног укуса, у потрази за новим искуствима.

Након Николе на бину је изашла Љубица Биорчевић студент прве године Факултета организационих наука у Београду и представила Шумадију и Тополу као идеалну дестинацију која има потенцијал да буде лидер иновативних промена. Представила је винарије Опленачког виногорја као идеално место за рад од куће и бег из урбаног живота.

Фото: приватна архива

Иначе, TFutures  клуб окупља најбоље студенте са територије општине Топола. Циљеви њиховог активизма су трансфер знања и промоција културно-историјског наслеђа, одрживог развоја и туристичких потенцијала општине Топола.

„Имали смо част да на позив Привредне Коморе Србије представимо Тополу као срце Шумадијске винске регије. Културно историјским наслеђем и својом богатом традицијом узгајања вина, која се константно унапређује, Топола представља упориште многобројним младим винаријама и постаје све атрактивније место за инвестирање. Новији и комплекснији захтеви потрошача одражавају промене кроз које пролази туризам у погледу понуде и потражње. Топола као одговор на тематски туризам спаја: локалне обичаје, домаћу кухињу и наравно – домаћа вина, прилагођава градитељско наслеђе потребама савременог човека, што нашим туристима даје довољан спектар активности да учестале и интензивирају свој боравак у Тополи и Шумадији“, изјавила је за ТопПрес Теодора Арсенијевић из Винче која је недавно дипломирала на Архитектонском факултету у Београду као студент генерације.

ТопПрес

Фото: приватна архива