Субвенције за аутобуске превознике стижу пре празника

Субвенције за аутобуске превознике стижу пре празника

Поводом завршетка позива за подношење захтева за коришћење субвенција за аутобуске превознике, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић истакао је да је задовољан одзивом великог броја аутобуских превозника, додајући да је то уједно и показатељ да предузетници имају поверења у намеру државе и ресорног министарства да им се помогне у периоду отежаног пословања услед епидемије вируса Ковид-19.

„Нисмо дозволили да у овим тешким околностима пропадну аутобуски превозници и да радници буду отпуштени. Успели смо да обезбедимо субвенције које уопште нису мале, али смо потпуно уз те људе и свесни смо да се ова привредна грана налази у најтежим околностима до сада. Обрадили смо све предмете који су стигли на министарство и сви захтеви који данас и сутра буду комплетирани позитивно, биће исплаћени пре празника. Реч је о 656 предмета који се односе на 6.414 аутобуса“, рекао је Момировић.

Програм распореда и коришћења субвенција за подршку раду аутобуских превозника донесен је као вид подршке раду аутобуских превозника због потешкоћа у пословању проузрокованих епидемијом болести Ковид-19.

Овим планом субвенција биће додељена бесповратна средства лиценцираним аутобуским превозницима шест пута у висини од по 600 евра у динарској противвредности обрачунатој по средњем курсу Народне банке Србије.

Да би превозник остварио право на субвенцију било је потребно да испуни следеће услове: да има лиценцу за превоз путника; да над превозником није покренут стечајни поступак; да се над превозником не спроводи поступак за унапред припремљен план реорганизације или да на снази нису мере из унапред припремљеног плана реорганизације (УППР); да се над превозником не спроводи план реорганизације или да на снази нису мере из унапред припремљеног плана реорганизације (УППР) или поступак ликвидације; да превозник није организован као јавно предузеће.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI