foto-thinkstockfoto-thinkstock

Привредни суд у Пожаревцу поново је донео решење о отварању стечаја у фабрици шинских возила „Гоша“ у Смедеревској Паланци

То је за портал потврдио управник Аца Митић из Жагубице.

Одлуку је донела стечајни судија Звездана Караклајић на предлог Друштва за трговину и услуге АА Цапитал Цонсултинг 2017 Земун.

На предлог те фирме решење о покретању стечаја у фабрици из Смедеревске Паланке било је донето и новембра прошле и јануара ове године, али га је у оба случаја Апелациони суд укинуо, због процедуралних разлога.

За еКапију је стечајни управник „Гоше“ рекао да очекује да сада коначно почне стечајни поступак и да овога пута неће бити жалби, јер је законски заступник промењен пре покретања новог стечајног поступка.

„Прво поверилачко рочиште биће 21. јуна, а 90 дана након тога биће вероватно проглашено банкротство. Затим креће процена имовине, а до краја године, највероватније у новембру, биће расписан и јавни позив за продају“, казао је Митић.

Он је објаснио да програм реорганизације „Гоше“ једино може да поднесе Пореска управа, што не верује да ће се десити, јер „да је држава хтела да помогне Гоши то би већ учинила“.

Власник „Гоше“ била је словачка ЖОС Трнава која је у априлу 2017. фабрику продала кипарској фирми Лиснарт, а потраживања пренела на ћерку фирму ЖОС Зволен.

ТопПрес/ Извор: Танјуг