Фото: ПрофимедиаФото: Профимедиа

Топола- Све је почело пре скоро две године када ми је нестао мачак, започиње своју причу Ненад Стојковић из села Горња Трнава. Мачак је пронађен али мртав а цела прича завршила је на суду.

„ Када ми је нестао мачак нисам ни слутио да ћу завршити на суду, није га било пар дана а онда сам га пронашао мртвог, био је убијен из ватреног оружја. Случај сам пријавио полицији, и већ тада је почело исмејавање и оговарање али нисам се поколебао то је живо биће и ја сам желео да правда буде задовољена“ казао је Стојковић.

Убрзо се појавио кривац за почињено дело али само на кратко.

„ Полиција је дошла вршили су увиђај, затим ветеринар који је одрадио обдукцију и после констатације да је мачак убијен од стране вероватно неког ловца појавио се кривац, односно мало даљи комшија који је пред полицијом признао да је убио мачка мислећи да је куна. Молили су ме да повучем тужбу јер у оваквим случајевима нема пуно наде али ипак сам желео да истрајем. Случај је стигао до судије а починилац убиства је пред судијом негирао кривицу“ објаснио је Стојковић.

Мачкова смрт и даље је на суду, а коначан епилог још увек није познат.

„ Како су ми рекли на суду, кривац је признао али не пред адвокатом тако да се таква изјава не уважава, па сада чекамо сведочење полицајца. У већини сличних случајева пресуде су биле ослобађајуће тако да ми је јасно стављено до знања да не полажем велике наде у ово. Ловац треба да лови али зна се шта и где а не да убија мачке, овце, псе па то нигде нема ни људи више нису безбедни поред оваквог лова“ истиче Стојковић.

Ненадов мачак који је настрадао од ловачке пушке изазива смех код људи из окружења али власник ове животиње истрајан је у својој намери, надамо се да мачкова смрт неће завадити комшије и да ће суд донети праву пресуду.

ТопПрес

 

12 thoughts on “Судски спор због мачка”
  1. KAZNA ZA LOVCE, NAJSTROŽE KAZNITI UBOJICE. POGOTOVO U OVOM SLUČAJU LOVAC UBIO MACKU, NEČIJEG LJUBIMCA, NEČIJEG ČLANA OBITELJI. STROGO KAZNITI MONSTRUMA. STOP UBOJICE, MONSTRUMI,ZVIJERI. DAO BOG DA OSJETITE TU BOL UBOJICE I SVI ONI KOJI PODRŽAVAJU LOVCE I ZLOSTAVLJACE ŽIVOTINJA. NAJGORU MUKU I BOL VAM ŽELIM.

  2. Zelimo pravdu i da ovakvi slucaji budu strogo osudjeni i pravedno kaznjeni!Danas macak, sutra necije dete! Nedozvolimo da svaki psihopata poseduje oruzije.

  3. Ne smije proci nekaznjeno!!!!!!!!!! Dokle vise sa ubijanjem ljubimaca?????

  4. Lovci… SADISTI, UBICE… Iskreno mi je zao sto ste izgubili macka, pokusajte da pruzite dom nekom kom je potreban i pokusajte da ih ne pustate napolje vise… ljudi su najopsniji predatori i treba cuvati zivotinje od nnjih

  5. Kao veliki ljubitelj Svih Zivih Bica pa tako i Svih Zivotinja,smatram da svaka Zivotinja ima osnovno pravo koje joj je rodjenjem dato a to je da slobodno Zivi.Ovde je slucaj jasan i nadam se da ce pravda biti zadovoljena i u potpunosti razumem Nenada kao i njegovu porodicu..i podrzavam da istraje u svojoj nameri,da se ne obazire na ismejavanje onih koji nisu ni svesni,niti razumeju to da svako ima pravo na Zivot,i samo zelim da vidimo taj pravedni sud kako konacno donosi pravednu presudu da se slucaj nikome nikada ne ponovi.

  6. Pravda za ubijenu macu mora biti zadovoljena. Živo biće je i mačka i pas i kravica, isto kao i čovek.

  7. Kad zaista voliš životinju, onda je gledaš kao člana porodice. Ovaj mačak je to bio. Da je moj, ja bih ubicu gonila do sudnjeg dana! Hajde neka jednom u ovoj državi bude kažnjen ubica životinja!

  8. Podrska vlasnicima da istraju u borbi, i kazne pocinioca, neka se sudstvo trgne vec jednom, i kazni ubice zatvorskom kaznom, dosta je bilo oslobadjajucih, novcane i uslovne kazne, ja se borila punih 6 god, za ubistvo mog psa, osim sto je proglasen krivim, osudjen na uslovnu od 1 godi. I kaznjen novcano, to jest na parnicnom platio odstetu od 3.000e.

Comments are closed.