Крагујевац – Мис Србије је избор лепоте у Србији који се одржава једном годишње. Председник компаније и власник светских лиценци за територију Србије је Весна де Винча. Компанија ,,Мис Yу“ на челу са Весном де Винчом свим финалисткињама додељује стипендију на Факултету за пројектни и иновациони менаџмент.

Милица је прошле године ушла у финале избора за Мисс Србије, изабрано је 20 најлепших девојака Србије од којих ће једна понети ту титулу. Вредно ради на себи и пружа свој максимум. Припреме и финале ће се одржати сутра у Египту где ће Милица представљати себе и свој град.
Сматра да је ово једно предивно искуство али да су поред лепоте потребни и интелект, образовање и моралне вредности. Каже да је врло важно да будемо зреле личности које разумеју шта је одговорност и које су сваким даном спремне да све више напредују!

Милица Јовановић, има 18 година, рођена је у Крагујевцу. Живи у селу Церовац где је завршила прва четири разреда Основне школе ,,Сретен Младеновић“ а остала четири разреда у суседном селу Десимировац. Након завршеног осмог разреда, носилац је ,,Вукове дипломе“ и титуле ,,Ђака генерације“, упркос томе што је први разред кренула да похађа са само шест година.
Током свог осмогодишњег школовања учестовала је на многобројним школским, општинским, окружним и републичким такмичењима из области српског језика и књижевности, историје и математике где је показала одличне резултате. Уписује Средњу Медицинску школу са домом ученика ,, Сестре Нинковић“ у Крагујевцу, чиме показује и доказује своју хуманост, жељу да помогне немоћним људима, а тиме и да настави породичну традицију коју су у истим овим школским клупама започеле њене две тетке.

Милица Јовановић, фото: приватна архива

С обзиром да је млађа од своје школске генерације планира да у следећој школској години полаже пријемни испит за упис на Факултет Медицинских наука у Крагујевцу. Била је активни учесник многобројних хуманитарних акција.

По природи раздрагана, весела, оптимистична, увек спремна за акцију.
Добро познаје енглески језик, основе руског и латинског језика, а у слободно време самостално учи шпански језик.

Позива све људе добре воље да је подрже тако што ће гласати за њу слањем текста Милица 16 на missobjektiv@gmail.com  или слањем СМС поруке МИС 16 на 5555 , цена једне поруке за МТС и Теленор мрежу је 36,9 РСД (са ПДВ-ом), а за А1 39,48 РСД (са ПДВ-ом).

ТопПрес/ Промо текст

Милица у Египту, фото: приватна архива