Крагујевац – У Шумадијском округу, према последњим подацима Института за јавно здравље „Крагуј“, регистрован је још 81 случај позитиван на вирус корона, од којих је из Крагујевца 52.

У Аранђеловцу је регистровано још 15 позитивних на Covid 19, саопштио је директор Института Драган Васиљевић, који је додао да је у Тополи регистровано три новопозитивна, Рачи девет, Книћу један, колико и у Лапову.

Једина општина Шумадијског округа у којој данас није забележен ниједан новопозитиван је Баточина.

У кућној изолацији, а према подацима којим располаже Васиљевић, који датирају од пре два дана, укупно на нивоу округа налази се 835 особа, од чега у Крагујевцу 657, Аранђеловцу 54, Тополи седам, Рачи 79, Книћу 18, Баточини осам и Лапову 12.

Према подацима од јутрос, у Клиничком центру Крагујевац хоспитализовано је 43 ковид пацијента, од којих је пет на респиратору, а током јучерашњег дана отпуштено је шест пацијената и то из Крагујевца четири и два из Свилајнца.

Од почетка епидемије на територији Шумадијског округа укупно је регистровано 3.078 позитивних на вирус корона, од чега само у Крагујевцу 2.431.

У Аранђеловцу је укупно регистровано од почетка епидемије 198 особа заражених вирусом корона, у Тополи 90, Рачи 96, Книћу 147, Баточини 96 и Лапову 20.

ТопПрес/ Извор: Танјуг