Горњи Милановац – Горњи Милановац са својим прелепим селима има огромне потенцијале за развој сеоског туризма. Пандемија ковида многе је вратила на своја огњишта и допринела да закоровљеним домаћинствима наследници удахну нов живот. Јестровићи су отишли и корак даље па су врата свога дома у селу Мајдан отворили гостима из читаве Србије. Иако су тек почетници, планирају да прошире и обогате своју туристичку понуду у Шумској вили Радован.

„ Искористили смо туристичке потенцијале овог краја, прелепа природа, извори, пешачке стазе,а са друге стране, опремили смо кућу која је идеална за породични одмор.Најчешћи гости су нам породице са малом децом које се најдуже задржавају ,а ништа мање ни пословни људи који овде налазе потребан мир, каже Зорица Јестровић, власница Шумске виле Радован на Руднику.

Зорица Јестровић, власница Шумске виле Радован, Фото: ГЗС

Највећа подршка Зорици је супруг Зоран који тврди да су им гости најбоља реклама.

„ Има их из свих крајева Србије, а оно чему им се дивим је, да на улазу у двориште искључују мобилне телефоне. Верујте, након три дана, одавде одлазе препорођени, промени им се израз лица, каже Зоран.

Јестровићима је у плану да ове сезоне прилагоде двориште потребама најмлађих. Стога ће поред базена, на свом имању изградити мини терене за кошарку, али и љуљашке у којој ће малишани који дођу са родитељима уживати, каже Зоран Јестровић.

Зоран Јестровић, Фото: ГЗС

Гости којима је неопходна доза здравља, како кажу, из Шумске виле враћају се препорођени и то им је једина терапија против стреса.

„ Ми који радимо у затвореном простору најбоље знамо колико овај одмор може да прија. Овде је чувена ружа ветрова и довољан је продужени викенд да одморимо и душу и тело, каже новинарка Ксенија Станковић која викенде радо проводи управо у Шумском рају. Србија са својим прелепим селима има огромне потенцијале за развој сеоског туризма, а Јестровићи су то на време препознали и удахнули нови живот старој кући, на обронцима Рудника.

Фото: ГЗС

Да би до њиховог парчета раја стигли гости из читаве Србије, недостаје 500 метара асфалта, за које се надају, да ће једног дана проћи поред њихове Шумске виле.

ТопПрес/ ГЗС

Фото: ГЗС