Супернова паметна клупа стигла и у Чачак као награда  за изузетан резултат ученика

Супернова паметна клупа стигла и у Чачак као награда за изузетан резултат ученика

Чачак – Основна школа „Ратко Митровић“ у Чачку четврта је по реду од укупно једанаест школа у Србији коју је кабловски оператeр Супернова наградио паметном клупом за изузетан резултат ученика.
Супернова паметна клупа омогућава ученицима приступ платформи са едукативним и забавним садржајима, пуњење телефона и повезивање на интернет, а додељује се у оквиру пројекта „Паметне клупе за основне школе“ покренутог од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја и компаније Strawberry energy.

Супернова паметна клупа стигла и у Чачак, Фото: ГЗС

„Желим да се захвалим Министарству просвете и Супернови, који су у нашој школи препознали снагу и иновативност, потребну за правовремене и квалитетне одговоре на изазове савременог образовања. Привилегија је, али и обавеза бити четврта школа у Републици Србији, која поседује ово модерно наставно средство.

Уверен сам да ће паметна клупа омогућити нашој деци и наставницима нове моделе савладавања дигиталних вештина“ – изјавио је Ђуро Церанић, директор основне школе „Ратко Митровић“.

Ђуро Церанић, директор ОШ Ратко Митровић, Фото: ГЗС

„Највећи дар за сваку школу је онај који може унапредити и олакшати процес учења и стицања знања. У времену које је иза нас то је била књига, а у времену које је пред нама и ка коме хрлимо то су сигурно дигитални уређаји који нам помажу да се лакше и брже повежемо са светом. У том смислу паметна клупа је драгоцен дар за све ученике и наставнике ОШ „Ратко Митровић“, али и за град Чачак.

У име Министарства просвете, науке и технолошког развоја захваљујем се Супернови, која препознаје важну улогу школа у овом друштвеном систему и која улаже ову донацију у осавремењивање наших школа“ – речи су Слађане Парезановић, руководиоца Школске управе Чачак.

Слађана Парезановић, начелница Школске управе за МО, Фото: ГЗС

„Наша примарна делатност јесте развој иновативних решења којима се унапређује комуникација и повезивање људи. Прогресивне идеје и пројекти који доприносе напретку друштва, увек ће имати нашу свесрдну подршку. Тако и паметне клупе, које додељујемо основцима, на необавезујући начин подстичу интересовање за школске активности. Оне су зоне дружења за ђаке, али им такође омогућавају да се у неформалној атмосфери информишу и продубе своје знање, што је у складу са трендовима савременог приступа образовању“ – рекла је Ивана Бајовић, ПР менаџер Супернове.

Ивана Бајовић, ПР менаџер Супернове, Фото: ГЗС

Захваљујући соларној енергији, Супернова паметна клупа, омогућава пуњење батерија телефона и то на више уређаја истовремено, али и додатну едукацију и забаву за основце. Уз коришћење интернета, ђаци могу да приступе платформи са лекцијама, тестовима знања, играма и другим занимљивостима. Додатно, на информативној страници, којој се приступа приликом повезивања на интернет, основци могу да се информишу о актуелностима и распореду наставе.

 

ТопПрес/ ГЗС

Фото: ГЗС

KOMENTARI