Сутра истиче рок за прихватање директних давања

Сутра истиче рок за прихватање директних давања

Пореска управа саопштила је данас да истиче рок за подношење изјаве о прихватању исплате директних давања и обрасца ППП-ПД за обрачунски период фебруар 2021. године.

„Подсећамо све привредне субјекте који прихватају исплату директних давања у складу са Уредбом о утврђивању Програма директних давања из буџета Републике Србије привредним субјектима у приватном сектору у циљу ублажавања економских последица проузрокованих епидемијом болести ковид-19 изазване вирусом САРС-ЦоВ-2, да 31. марта 2021. године истиче рок за подношење обрасца ППП-ПД за обрачунски период фебруар 2021. године као и посебне изјаве о прихватању исплате директних давања на порталу Пореске управе, за директна давања чија уплата ће бити извршена у априлу 2021. године“, наводи се у саопштењу.

Привредни субјект који у прописаном року не попуни посебну изјаву на порталу Пореске управе неће остварити право на директна давања без обзира на то да ли је поднет образац ППП-ПД за обрачунски период фебруар 2021. године.

Напомињу да привредним субјектима који не подносе образац ППП-ПД, односно који немају запослене и нису предузетници, односно предузетници пољопривредници који су се определили за исплату личне зараде, директна давања се исплаћују без давања изјаве о прихватању исплате директних давања у роковима и на начин прописан Програмом.

Више информација порески обвезници могу наћи на сајту Пореске управе Републике Србије или преко Контакт центра Пореске управе на бројеве телефона 0700-700 007 и 011-33 10 111, као и непосредно на шалтерима Ваш порезник у 37 филијала широм Србије.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI