Чачак – Овогодишња 19. по реду Купусијада у Мрчајевцима, званично почиње сутра 16. септембра у 18.30 часова концертом КУД „ФРА” који ће наступити са гостима. Најпознатија манифестација посвећена кувању купуса, основана пре две деценије одржаће се од петка до недеље. Припреме су у пуном јеку, а овог викенда моравска долина мирисаће на купус, а из ње ће одјекивати позната српска двојка.

Град Чачак и ТОЧ потрудили су се да програм ове Купусијаде буде богат и разноврстан и да се у престоници Купусијаде чује добра српска двојка у извођењу Снежане Ђуришић и Наде Топчагић.

„Спремни смо за још једно издање манифестације која је позната у целој Србији и све смо учинили да она напредује и сваке године изгледа што боље. Овогодишњи програм почеће у петак наступом КУД Фра и гостију након чега ће бити одржано Обреновање ,посвећено познатом текстописцу и композитору изворних народних песама Обрену Пјевовићу где ће велики народни оркестар Влада Пановића пратити музичке уметнике који ће изводити песме које је лично компоновао.

У суботу, другог дана Купусијаде од 9 сати почиње потпаљивање ватре,припрема и почетак такмичења у кувању свадбарског купуса и категоријама Цело село кува, Екипе и појединци и угоститељи.

Од 15 сати на програму је аматерски музички маратон, а од 18 часова свечано отварање Купусијаде. Наступиће бројна културно уметничка друштва , а од 20:30 наступиће и естрадна уметница Нада Топчагић, док ће дан касније концерт одржати Снежана Ђуришић, рекао је за ГЗС Војин Јаковљевић, директор ТОЧ.

Купусијада је прилика да се покажу и угоститељи,а неки од њих већ су власници Златног лонца, које је најпрестижније признање ове манифестације.

Програм Купусијаде погледајте.

ТопПрес/ ГЗС