Сутра почиње пријава за 100 евра: Млади новац могу да очекују првом половином јуна

Сутра почиње пријава за 100 евра: Млади новац могу да очекују првом половином јуна

Министар финансија Синиша Мали објавио је данас на свом инстаграм профилу да пријава за једнократну новчану помоћ у износу од 100 евра, другу по реду ове године, почиње сутра.

Дакле, млади од 16 до 29 година који се до сада нису пријавили моћи ће на порталу Управе за трезор. Они који су већ пријављени, неће морати поново да се пријављују, јер ће им помоћ бити аутоматски исплаћена. Процес пријаве се отвара за оне који су у међувремену напунили 16 година, или су на неки други начин стекли то право, или га нису искористили.

„Исплата ће се вршити у прва три дана јуна. Подсећамо да је у првом кругу 100 евра добило 1.059.425 младих, а сада настављамо да помажемо наше грађане и да испуњавамо обећања“, навео је Мали у објави на тој друштвеној мрежи.

Како изгледа пријава?

– У пријави ће бити потребно навести број личне карте, ЈМБГ и избор рачуна у банци у којој желите да примите 100 евра. Уколико то лице нема рачун у банци, бира само назив банке, а ми ћемо у његово име отворити рачун у тој банци, и он ће са својим личним документом бити у могућности да тај новац подигне – рекао је раније министар финансија Синиша Мали.

ТопПрес/ Извор: Блиц бизнис

KOMENTARI