Сутра заседа Кризни штаб, отварање ресторана могуће од петка

Сутра заседа Кризни штаб, отварање ресторана могуће од петка

Кризни штаб за борбу против коронавируса заседаће сутра у 16 сати, потврђено је Танјугу у Влади Србије. На састанку ће се разматрати отварање угоститељских објеката.

Председник Србије Александар Вучић замолио је Кризни штаб да размотри отварање угоститељских објеката без башти од петка, 7. маја, који су тренутно затворени у оквиру мера против вируса корона.

„Молим Кризни штаб да уважи и да се крене са отварањем од петка – да отворимо и ресторане и оне затворене објекте, не само оне са баштама, па да видимо да ли можемо да издржимо“, казао је Вучић на ТВ Пинк.

На питање да ли ћемо моћи да правимо свадбе и колективна венчања ове године, председник каже да верује да ће то моћи да се чини већ од јуна месеца.

„Није на мени, на Кризном штабу је, али ако нам успе све ово што планирамо, верујем да ћемо моћи већ од јуна месеца“, казао је Вучић.

Навео је да верује да ћемо у јуну месецу моћи да имамо колективно венчање у Скупштини града Београда, а на предлог водитеља да то буде на Видовдан и на питање да ли може он да буде кум, казао је „могу“.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI