Сва села у општини Топола искључују се са редовног водоснабдевања на 24 часа

Сва села у општини Топола искључују се са редовног водоснабдевања на 24 часа

Топола – Како се хидролошка ситуација у ЈКСП „Топола“ није битније мењала претходних дана, из овог предузећа саопштено је да се са рестрикцијом воде наставља и даље. Тако ће, према новом распореду 11. јула у 7 часова са редовног водоснабдевања бити искључена сва села са територије општине Топола, на 24 часа.

“ Тренутно расположиве количине сирове воде износе 35 л/с. Потребе свих потрошача на централном водоводу просечно износе 40 – 45 л/с.

Узрок новонастале ситуације лежи у екстремно лошем хидролошком периоду у протеклих пар месеци, са кулминацијом у последњих десет дана када се температура није спуштала испод 38 степени. У таквим условима, забележена је енормна потрошња воде услед ненаменског коришћења на преко 45 л/с.

И поред укључивања свих расположивих капацитета, дошли смо у ситуацију да је неопходно да наставимо са  даљим рестрикцијама према селима.

За сада, наведени режим искључења омогућава стабилност водоводног система и биће на снази до промене хидролошких услова. Уколико се погоршају хидролошки услови радикализоваће се рестриктивне мере. Са побољшањем, доћи ће до релаксације мера.

Такође, апелујемо на грађане да рационално користе воду и уздржавају се од ненаменског трошења, пуњења базена или заливања баште питком водом из водоснабдевања“, саопштено је из ЈКСП „Топола“.

ТопПрес

KOMENTARI