Сваки  Аранђеловчанин зна да наброји 50 дилера“, Мештани упозоравају: Две групе продају дрогу испред школа на најперфидније начине

Сваки Аранђеловчанин зна да наброји 50 дилера“, Мештани упозоравају: Две групе продају дрогу испред школа на најперфидније начине

Две групе дилера продају екстази око аранђеловачке гимназије и основне школе у том граду, кажу мештани овог града који су одлучили да сами поднесу кривичне пријаве против зла које је окупирало њихово место.

Петнаестогодишња ученица Гимназије у Аранђеловцу Софија С. сахрањена је прекјуче на гробљу у Аранђеловцу. Она је преминула на Војномедицинској академији четири дана након журке на којој је попила таблету екстазија.

Аранђеловчани су шокирани због смрти девојчице која потиче из угледне породице. Али су и забринути због великог броја нарко-дилера и дроге која се у овом граду продаје деци.Видимо и знамо да овде постоје две групе које продају наркотике. Повезани су са разним структурама, међу њима има и таксиста. Вребају децу код Гимназије и Основне школе. Ту има и по 2.000 ученика који похађају ове образовне институције. Деци продају дрогу на најперфидније начине. Недавно је усред бела дана била дојава о бомби у школи. Сва деца су евакуисана. Сумњамо да су и то урадили нарко-дилери само да би продали робу јер у школу не смеју да уђу – каже један од мештана Аранђеловца.

Софијин трагичан случај није први ове године у месту под Букуљом. У августу ове године, такође на журки, малолетној девојчици је сипана дрога у пиће. И њој је позлило, превезена је на ВМА, али је успела да се избори за живот.

Иначе, због смрти тинејџерке је ухапшен Никола Богдановић (21), који је на журку донео деци таблете синтетичке дроге која је Софији изазвала инфаркт мозга. Он је ушао у кућу и на сто ставио седам таблета. Софија је, како причају њени другари, прва пробала и позлило јој је. Одвезли су је до куће, родитељи су је пребацили у болницу, али није долазила к свести четири дана. Када је преминула, родитељи су донирали органе своје мезимице како би се спасли животи друге деце.

Удружење грађана „Свети Сава“, које већ годинама уназад води борбу против наркомана и дилера пре свега у Лазаревцу али и у другим местима, реаговало је тим поводом и навело у саопштењу да дроге у Аранђеловцу има на сваком кораку и да сваки грађанин може да наброји на десетине дилера. Они су позвали грађане да изврше притисак на полицију како би се катастрофално стање из корена променило и како би се дилери склонили са улица.

„Обраћамо се јавности поводом још једне трагедије у низу, смрти петнаестогодишње девојчице у Аранђеловцу. Несрећна девојчица настрадала је од екстази таблете. Према подацима које смо добили од наших људи из суседног Аранђеловца, стање у том граду је катастрофално. Дроге има на сваком кораку, буквално се отварају киосци, сваки Аранђеловчанин зна да наброји бар 50 дилера. Полиција не ради ништа осим ако некада дође полиција из Крагујевца и ухапси неког појединца. Инспектори из Аранђеловца праве виле и купују кола од 10.000 до 15.000 евра и не дирају никога. Позивамо наше комшије да се организују и изврше притисак на полицију да се стање из корена промени, а да се багра уклони са улице“, наводи се у саопштењу.

Дрога преплавила улице

Према подацима из полиције, у 2018. години заплењено је више од 10 килограма марихуане, што је дупло више него прошле године. Такође је заплењено и око 135 грама хероина, док је за читаву одузето мање од грам, 378 грама амфетамина, а у читавој претходној 12 грама… Ови подаци показују очигледни пораст диловања наркотика.

ТопПрес/ Извор: Блиц, Небојша Радишић

KOMENTARI