Фото: РИНА

Приближно 770 возила и 100.000 тона соли припремљено је за одржавање путева током зимске сезоне, тако да су ЈП „Путеви Србије“ потпуно спремни за снежне падавине, рекао је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић.

„Наши путари имају скоро 770 возила, и преко 100.000 тона соли, тако да можемо да кажемо потпуно одговорно да су Путеви Србије потпуно спремни за све што може да се догоди током зиме“, рекао је Весић. након обиласка пункта зимске службе Уб ЈП „Путева Србије“ с руководством тог јавног предузећа.

Весић је рекао да су пунктови добро опремљени.

„У првом приоритету одржавања се налазе аутопутеви, то је око 6.000 километара, и обавеза је да они буду чисти четири сата по престанку падавина, а то се често дешава и раније“, рекао је министар.

Да је све је обезбеђено за предстојећу зимску сезону – средства за одржавање и материјали, наглашава извршни директор Сектора одржавања путева првог и другог реда Зоран Станисављевић, и додаје да је све потребно лагеровано у својим путним базама.

„Из 176 путних база одржавамо непуних 15.000 километара путева, одржавамо их у три приортиета, у првом 6.000 километара, а у другом и трећем по 4.500 километара. Све је оргаинзовано онако како правилник и наш план зимске слузбе и захтева, а надам се и очекујем да све прође у најбољем реду“, рекао је Станисављевић.

Он је напоменуо да је снег временска непогода и да као таква има непредвиђене околности, те позвао грађане на разумевање.

„Ако дође до неких великих завејавања, јаких ветрова, морају и корисници да буду свесни тих ситуација, али ми ћемо дати све од себе да све те проблеме превазиђемо“, истиче Станисављевић.

ТопПрес/  Извор: Танјуг