Све мање новозаражених, данас седница Кризног штаба

Све мање новозаражених, данас седница Кризног штаба

Епидемијска ситуација у Србији се побољшава, међутим, надлежни позивају све грађане, нарочито младе, да се вакцинишу.

У дану за нама у Србији је први пут у последњих седам и по месеци регистровано мање од 200 новозаражених.

Према последњим подацима, у Србији је од последица коронавируса преминуло 10 особа, а потврђено је 178 нових случајева заразе. Тестирано је 6.679 узорака.

У Београду је забележено 57 нових случајева, у Крагујевцу 13, Ужицу 8, Нишу и Чачку по 5, а у осталим местима регистровано је мање до пет новозаражених коронавирусом.

Укупан број датих доза вакцина против коронавиру са у Србији је 4.557.136.

Обе дозе вакцине примило је укупно 2.036.916 грађана. Укупан број грађана који су примили прву дозу и оних који су примили обе дозе је 2.520.220.

Седница Кризног штаба у 14 часова

Седница Кризног штаба за борбу против коронавируса биће одржана данас у 14 часова у Палати Србија, најавио је синоћ заменик градоначелника Београда Горан Весић и додао да ће на седници тражити попуштање мера.

Весић је на Фејсбуку написао да ће на данашњој седници тражити да у градовима који имају преко 50 одсто вакцинисаних радно време угоститељских објеката буде продужено.

„Најавио сам данас да ћу сутра да пишем ‘ситну књигу’ Кризном штабу како би се продужило радно време угоститељских објеката до 01.00 сат. Нисам узео ни перо у руке, а малопре сам добио позив за седницу Кризног штаба који ће се одржати сутра у 14 сати у Палати “Србија“, у сали Југославија“, написао је Весић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг, РТС

KOMENTARI