У Србији је од почетка епидемије регистровано 714.753 случајева заразе коронавирусом, а преминуло је 6.958 пацијената, показују подаци са сајта цовид19.рс. На болничком лечењу налази се 488 особа, од којих су 22 на респиратору.

Према последњем пресеку, борбу са ковидом 19 у Србијиизгубило је још седам особа, а коронавирус је потврђен код 119 људи, од тестираних 7.867 узорака. На респиратору су 22 пацијента.

Број оболелих на болничком лечењу пао је испод 500, па се у ковид болницама у Србији лечи 488 особа.

Од 119 нових случајева коронавируса у Србији, највише их је у Београду – 29, док остали градови бележе једноцифрен број новозаражених.

Сутра ће бити одржана седница Кризног штабаза борбу против коронавируса, потврђено је у Влади Србије.

Агенција за лекове и медицинска средства Србије (АЛИМС) одобрила је јуче „Фајзерову“ вакцину за децу од 12 до 15 година.

Павле Зелић из Агенције рекао је за РТС да су сада на делу републичке стручне комисије, одговарајућа тела и институције, пре свега на Батут, који морају да уреде све око примене вакцине и да дефинишу све параметре.

Зелић каже да је био 991 случај пријављених нежељених реакција на све вакцине, а девет озбиљнијих, према јучерашњем пресеку, које су пролазиле у кратком временском року, без дуготрајних последица.

ТопПрес/ Извор: РТС, РТВ