Топола – Крајем прошле седмице у општини Топола десила су се два случаја скрнављења јавне имовине. У селу Освиште вандали су оштетили кућу Радоја Домановића и Дом културе који се налази у непосредној близини. Са куће  Домановића је скинута сигурносна камера и оштећена је ограда која се налази око зграде. На вратима Дома поломљено је стакло а оштећен је и намештај који се налазио унутар Дома културе. Поред овог случаја, на мети вандала нашао се и Рециклажни центар у Тополи, лопови су обили врата на згради и из објекта однели струјни сат.

Велика штета на два објекта после упада вандала, фото: ТопПрес

Оба случаја пријављена су полицији и за починиоцима се интензивно трага, а за то време сложни мештани из Овсишта су се самоорганизовали како би уредили простор око родне куће Домановића и Дома.

Мештани се самоорганизовали да среде простор око куће Домановића и Дома културе, фото: ТопПрес

„Не могу – никада ништа није постигло, покушаћу – ствара чуда! Данас смо доказали да удружени можемо све, хвала дивној деци, вредно су радили и средили место где су се увек окупљали. Хвала и старијима који су се одазвали колико су могли, знам да ћемо заједничким снагама овом месту вратити стари сјај а уз подршку надлежних кућа Домановића ће бити још посећенија“, рекла је за ТопПрес Ана Никодијевић из Овсишта, иницијатор и учесник ове акције.

Фото: ТопПрес

 

Да овдашњи мештани нису сами, показала је и заменица председника општине Топола Данијела Ђокић Пантић која је помогла у сређивању и том приликом најавила да ће Месна заједница и локална самоуправа сносити трошкове набавке новог стола за стони тенис који су вандали поломили.
ТопПрес
Ана са децом која су вредно радила протеклог викенда, фото: ТопПрес
Кућа Радоја Домановића опет блиста, фото: ТопПрес