Топола, Липовац – Тек што смо закорачили у Нову годину, многи још увек празнују и одмарају али десетак мештана села Липовац надомак Тополе први радни дан су искористили да очисте растиње поред главног пута у селу.

Фото: ТопПрес

„Сами смо се организовали, понели смо тестере, тримере, виле, расположење и кренули у радну акцију. Десетак наших комшија нам се придружило и кренули смо од уласка у село дуж главног пута. Растиње је огромно, свима смета када пролазимо аутомобилом а када падне снег све се савије и тешко се пролази, тако да нисмо много размишљали него смо се удружили и почели да чистимо“, каже Ненад Шевић.

Он истиче да ће радну акцију наставити и наредних дана све док не очисте растиње поред пута а за вредне комшије припремљен је и ручак.

Фото: ТопПрес

„Радили смо данас неколико сати и настављамо у том ритму. Припремили смо и закуску код мене тако да се дружимо, шалимо и ништа нам није тешко“, наглашава Ненад.

Иначе, проблем са растињем поред пута присутан је готово у сваком селу а један од начина да се реши бар за једну годину је управо овај који су мештани Липовца данас спровели у дело.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес